Buďme vďační aspoň za lisovňu. Rafinovať sa bude v zahraničí

Týždenník Trend uverejnil vyjadrenie analytičky Moniky Budzák k parametrom, ktoré určujú, čo možno označiť za slovenskú potravinu. 

Buďme vďační aspoň za lisovňu. Rafinovať sa bude v zahraničí

Ako povedala, parametre sa niekedy kontrolujú ťažko a preverenie každého detailu často ani nie je možné.

Monika Budzák, INESS: 

„Slovenská potravina je pojem, ktorý sa ťažko skúma a akékoľvek štatistiky založené na podiele slovenských potravín sú s vysokou pravdepodobnosťou nepresné.“

Celý článok zo dňa 15.2.2023 si môžete prečítať tu.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards