Čo hovoria analytici na Hegerov plán, ako naložiť s miliardami z Bruselu?

Pravda uverejnila článok s vyjadreniami Radovana Ďuranu k plánu reforiem. 19. 09. 2020.

Čo hovoria analytici na Hegerov plán, ako naložiť s miliardami z Bruselu?

Väčšina opatrení bola známa už dávnejšie a materiál ich správne identifikuje, vysvetľuje analytik inštitútu INESS Radovan Ďurana. Dokument však ide podľa neho správnym smerom – s jasným ťahom na znižovanie korupcie, zvyšovanie transparentnosti a zlepšovanie súdnictva. "Materiál neobsahuje moment prekvapenia, návrh reformy, ktorá by zapísala Slovensko na zoznamy zahraničných investorov,“ hovorí Ďurana. Do slovenského návrhu by pridal zmeny v mzdovej oblasti. A to zrušenie hrubej mzdy, ktorú by nahradila celková mzda, a zmrazenie minimálnej mzdy. Uvoľniť by sa mal aj zbytočne zviazaný Zákonník práce, dodáva analytik.

Celý článok si môžete prečítať tu.

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards