Poslanci rozhodli o gastrolístkoch: Prijali by ste namiesto straveniek 46 eur?! (Nový čas)

Zamestnanec za gastrolístky zaplatí vo forme nižšej mzdy a vyššej ceny za jedlo, reštaurácie tieto náklady, pochopiteľne, zohľadňujú vo svojich cenách. Zamestnanec by bol na tom lepšie, ak by mu zamestnávateľ poskytol príspevok oslobodený od dane, rovnako ako gastrolístky, na stravovanie priamo do výplaty, povedal na margo gastrolístkov pre Nový čas 26.5.2015 Ján Dinga.

Poslanci rozhodli o gastrolístkoch: Prijali by ste namiesto straveniek 46 eur?! (Nový čas)

Poslanci riešili návrh zákona, ktorý by znamenal definitívny zánik straveniek.

Zamestnanci by o príspevok na obedy prísť nemali, ale dostali by ho do výplaty. Odborníci na výživu tvrdia, že to nie je dobrý nápad. Ekonómovia zase upozorňujú na hrozbu, že sa suma za gastrolístky časom stane súčasťou platu, a tak príspevok v podstate zmizne. Opoziční predkladatelia návrhu sú však presvedčení, že gastráče sú len kšeftom pre pár vyvolených. Čo si o zrušení stravných lístkov myslia Slováci? 

Návrh zákona predkladali na rokovanie Národnej rady opoziční poslanci Juraj Droba a Miroslav Kadúc. „Zastávam názor, že je najvyšší čas zrušiť kšeft s názvom gastrolístky. Firmám znepríjemňujú a zdražujú podnikanie v gastrobiznise a maloobchode, z ľudí robia nesvojprávne ovce, ktoré sa nevedia samy rozhodnúť o svojich peniazoch, a štát s úsmevom na tvári garantuje oligopol štyroch firiem s ročným obratom 600 miliónov eur,“ stojí si za návrhom Juraj Droba. Zmena sa napokon neudiala. Dvojica poslancov totiž v parlamente neuspeli so svojím návrhom.

Hrozia riziká

Podľa návrhu zákona namiesto gastrolístkov, ktoré sčasti platí zamestnávateľ a zamestnanec si ich dopláca, by zamestnancom mesačne chodila na účet vyššia výplata, pretože by k nej bol započítaný príspevok na stravu. V súčasnosti je vyčíslená hodnota obeda na sumu 4,20 eura, čo by v praxi znamenalo, že za 20 pracovných dní v mesiaci by zamestnanec dostal k výplate 46,20 eura navyše. Táto suma by sa nezdaňovala.

Odborníci na výživu sú však presvedčení, že ľudia budú s príspevkami nakladať rôznymi spôsobmi, obed však bude tou poslednou možnosťou, čím u nich môže prísť k zdravotným ťažkostiam.

Jedným z dôvodov, prečo chcú opoziční poslanci meniť zákon, sú príliš vysoké marže poskytovateľov gastráčov. Oslovili sme preto šéfa Asociácie emitentov stravovacích poukážok Štefana Petríka. „Ide o krátkozrakú iniciatívu. ,ktorá popiera význam a zmysel stravovania ako takého. Stravovacie poukážky sa používajú v 42 štátoch sveta a všetky tieto krajiny chápu, že je to jedna z vhodných foriem, ako účelove dosiahnuť, že príspevok zamestnávateľa bude použitý práve na stravovanie.

Táto forma zabezpečenia stravovania sa vo svete využíva už vyše 50 rokov a ešte ani jeden štát nepristúpil k tomu, že by ju zrušil. Je totiž výhodná pre všetky zúčastnené strany: zamestnávateľov, zamestnancov i štát. Dokazujú to štúdie renomovaných medzinárodných organizácií sú ako Svetová zdravotnícka organizácia, či Medzinárodná organizácia práce, i štúdia a prieskum robený na Slovensku,“ tvrdí.

Žiadne zmeny v oblasti gastrolístkov nepripravuje ani ministerstvo práce. „Sme presvedčení, že zrušenie súčasného systému by mohlo ohroziť stravovanie zamestnancov," odôvodňuje hovorkyňa Veronika Husárová.

Gastrolístky zamestnanca ochudobňujú

Ján Dinga z INESS-u

- Podľa nedávnej štúdie inštitútu INESS povinné gastrolístky zamestnanca ochudobňujú. Gastrofirmy totiž zamestnancovi poplatky nepriamo účtujú hneď dvakrát: najprv poplatok zaplatí svojmu zamestnávateľovi, keď gastrolístky v jeho prospech objednáva, potom reštaurácii, respektíve obchodnému reťazcu, keď gastrolístok vymieňa za hotovosť. Zamestnanec tak za gastrolístky zaplatí vo forme nižšej mzdy a vyššej ceny za jedlo, reštaurácie tieto náklady, pochopiteľne, zohľadňujú vo svojich cenách. Zamestnanec by bol na tom lepšie, ak by mu zamestnávateľ poskytol príspevok oslobodený od dane, rovnako ako gastrolístky, na stravovanie priamo do výplaty.

Nový čas, 26.5.2015

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Our
awards
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards