Karty majú vytlačiť gastráče (Finweb)

 Róbert Chovanculiak komentoval 3.5.2017 iniciatívu za používanie elektronickej formy gastrolístkov pre portál Finweb Hospodárskych novín

Karty majú vytlačiť gastráče  (Finweb)

 Zväz obchodu a cestovného ruchu "lobuje" za elektronickú verziu alebo finančnú kompenzáciu.

Do boja proti papierovým gastrolístkom sa pridáva ďalší hráč. Za zrušenie papierových "straveniek" sa postavil aj Zväz obchodu a cestovného ruchu, ktorý argumentuje tým, že ide o príliš nákladnú a prácnu záležitosť pre zamestnávateľov i zamestnancov. Lístky by mali nahradiť karty či mobilná aplikácia. Samotní emitenti gastráčov už teraz sledujú zvýšený záujem o elektronickú formu benefitu.

Čas na zmenu

Podľa Zväzu obchodu a cestovného ruchu je doterajší systém "straveniek" už prekonaný. "Neprimerane z neho profitujú spoločnosti vydávajúce gastrolístky. Začína prevládať všeobecný názor, že už je načase s tým niečo urobiť," hovorí František Ťapuš, prvý viceprezident zväzu. Najväčší problém klasickej papierovej formy vidí v tom, že v zariadeniach verejného stravovania a v obchodoch musia pracovníci pracovať s 20 nominálnymi hodnotami lístkov, čo je podľa neho zbytočne náročné.

Spoločnosti navyše profitujú z každého zákonného zvyšovania príspevkov zamestnancom na stravu, cez percentá odplaty, ktorú si za spätný odkup účtujú. "Je prezentované, že výška provízie pre spoločnosti vydávajúce gastrolístky, ktorá je v zákone pri ich predaji obmedzená na tri percentá, sa pri ich spätnom odkupe nedá zákonne obmedziť, pretože by išlo o vstupovanie do obchodného vzťahu," vysvetľuje Ťapuš. Tvrdí však, že názor mnohých právnikov je iný a bolo by možné jednotne určiť pevnú sumu pri kúpe gastrolístkov, aj pri ich spätnom odkupe.

Riešením by podľa neho malo byť zavedenie elektronických gastrokariet. "Pokrok v digitalizácii spoločnosti by v budúcnosti mal umožniť ešte pohodlnejšie riešenie, kedy by zamestnávateľ poukazoval príspevok na stravovanie na platobnú kartu zamestnanca," hovorí a zároveň dodáva, že by sa tak doriešila celá zbytočná administratíva a neefektívne vynakladanie prostriedkov.

Väčšina firiem už karty má

Všetky štyri firmy, ktoré gastrolístky na Slovensku ponúkajú, zaviedli elektronické karty do praxe už dávnejšie, hoci momentálne je to na dobrovoľnej báze a firmy si môžu vybrať medzi papierovou a elektronickou formou. "Záujem firiem a ich zamestnancov o prechod z lístkov na karty neustále rastie," potvrdzuje marketingová riaditeľka spoločnosti Edenred Slovakia Lívia Šunová a dodáva, že firma už v súčasnosti ponúka držiteľom karty aj bezplatnú aplikáciu. "Pre stravníkov je výhodou, že stravovacou kartou zaplatia presnú sumu a vidia všetky svoje platby za obedy v bezplatnom online účte," hovorí o výhodách karty marketingová riaditeľka Doxx-Stravné lístky Marcela Šuštiaková, no zároveň objasňuje, že klienti budú potrebovať čas, kým si zvyknú na novú elektronickú podobu, a to, že fyzicky nedostanú lístky do ruky.

"V strednodobom horizonte je veľmi pravdepodobné, že papierová forma postupne zanikne a aj kartu nahradia modernejšie aplikácie," dopĺňa Anna Lašová, vedúca oddelenia marketingu a komunikácie zo spoločnosti Up Slovensko, ktorá zastrešuje značku Le Cheque Dejenuer. Spoločnosť Vaša Slovensko sa do uzávierky nestihla vyjadriť.

Podľa emitentov závisí prechod na elektronickú verziu najmä od dopytu firiem.

Analytici sa prikláňajú k úplnému zrušeniu

Analytici vidia v elektronizácii prirodzený vývoj a predovšetkým zjednodušenie komplikovanej administratívy. "V zásade podporujeme návrh zväzu – teda poskytnutie finančnej odmeny zamestnávateľov pre zamestnancov namiesto gastrolístkov," tvrdí Jozef Šétaffy, akcionár a člen predstavenstva franšízovej centrály GastroNet. Zároveň upozorňuje, že firmy, ktoré poskytujú gastrolístky, majú silnú loby v legislatívnom procese, takže zrušenie gastrolístkov v tejto zostave vlády a parlamentu podľa neho nie je pravdepodobné. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny však oponuje. "Ak by sa tento príspevok nahradil hotovosťou, znamenalo by to postupný zánik tohto benefitu pre zamestnanca," konštatuje Michal Stuška, riaditeľ mediálneho odboru rezortu práce a dodáva, že na prvý pohľad rozumne znejúca alternatíva hotovosti by sa postupne mohla "stratiť" v samotnej mzde a nikto by nevedel zaručiť jej priebežnú valorizáciu, ani uchrániť ju pred exekúciou.

Analytik Róbert Chovanculiak z firmy Iness však nesúhlasí. "Problém gastrolístkov je zákon, ktorý núti zamestnancov stať sa ,zákazníkmi‘ gastrofiriem, ktoré tak následne zarábajú na poplatkoch, ktoré nie sú tvorené slobodnou konkurenciou alebo štátnym oligopolom," tvrdí. Najsprávnejšie riešenie vidí v ponechaní možnosti pre zamestnávateľov a zamestnancov, aby sa rozhodli, v akej forme chcú vyplácať firemné benefity.

Olívia Lacenová
Finweb, 3.5.2017

INESS je nezávislé, neštátne a nepolitické občianske združenie. Všetky naše aktivity sú financované z grantov, 2% daňovej asignácie, vlastnej činnosti a darov fyzických a právnických osôb. Naše fungovanie, rozsah a kvalita výstupov, teda vo veľkej miere závisí aj od Vašej štedrosti.
Naše
ocenenia
Zlatý klinec Nadácia Orange Templeton Freedom Award Dorian & Antony Fisher Venture Grants Golden Umbrella Think Tanks Awards